Příprava pokrmů a moučníků z regionálních potravin
Programové období: |
2007-2013 |
Region: |
Plzeňský kraj |
Evropský fond: |
ESF |
Operační program: |
7 OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost |
Příjemce: |
Úhlava, o.p.s. |
Registrační číslo: |
CZ.1.07/3.2.02/04.0032 |
Zahájení projektu: |
1. 4. 2013 |
Ukončení projektu: |
28. 2. 2015 |
Téma projektu: |
Vzdělávání
|
Informace o projektu
Projektový záměr vznikl jako požadavek trhu reagovat na nedostatek kvalitních a všestranně zaměřených pracovníků v oboru gastronomie. V rámci projektu budou vytvořeny 4 programy dalšího vzdělávání: Příprava teplých pokrmů, Příprava pokrmů studené kuchyně, Výroba restauračních moučníků a Výroba jemného pečiva. Vzdělávací programy budou zpracovány tak, aby připravily své absolventy na složení zkoušky z dílčích kvalifikací, které partner projektu jako autorizovaná osoba nabízí. Zároveň bude jejichobsah orientován na přípravu tradičních regionálních pokrmů a lahůdek, krajových specialit, připravených dle historických receptur, s důrazem na využití regionálních potravin od místních producentů. Každý vzdělávací program bude v rámci projektu pilotně ověřen na skupině 10 osob - zástupců cílové skupiny. Po pilotním ověření bude následovat syntéza praktických zkušeností z realizované pilotáže a finalizace vzdělávacích programů. Ty tak budou připraveny k realizaci ve fázi udržitelnosti projektu.
Proplacené finanční prostředky
|
Výše dotace EU: |
1 787 139,00 Kč |
|
Veřejné zdroje ČR:
|
315 377,00 Kč |
|
|
Celková částka: |
2 102 516,00 Kč |