Příprava pokrmů a moučníků z regionálních potravin

Programové období: 2007-2013
Region: Plzeňský kraj
Evropský fond: ESF
Operační program: 7 OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Příjemce: Úhlava, o.p.s.
Registrační číslo: CZ.1.07/3.2.02/04.0032
Zahájení projektu: 1. 4. 2013
Ukončení projektu: 28. 2. 2015
Téma projektu: Vzdělávání

Informace o projektu

Projektový záměr vznikl jako požadavek trhu reagovat na nedostatek kvalitních a všestranně zaměřených pracovníků v oboru gastronomie. V rámci projektu budou vytvořeny 4 programy dalšího vzdělávání: Příprava teplých pokrmů, Příprava pokrmů studené kuchyně, Výroba restauračních moučníků a Výroba jemného pečiva. Vzdělávací programy budou zpracovány tak, aby připravily své absolventy na složení zkoušky z dílčích kvalifikací, které partner projektu jako autorizovaná osoba nabízí. Zároveň bude jejichobsah orientován na přípravu tradičních regionálních pokrmů a lahůdek, krajových specialit, připravených dle historických receptur, s důrazem na využití regionálních potravin od místních producentů. Každý vzdělávací program bude v rámci projektu pilotně ověřen na skupině 10 osob - zástupců cílové skupiny. Po pilotním ověření bude následovat syntéza praktických zkušeností z realizované pilotáže a finalizace vzdělávacích programů. Ty tak budou připraveny k realizaci ve fázi udržitelnosti projektu.

Proplacené finanční prostředky

Výše dotace EU: 1 787 139,00 Kč
Veřejné zdroje ČR: 315 377,00 Kč
 
Celková částka: 2 102 516,00 Kč

©2025 Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, všechna práva vyhrazena