Stezky dědictví - rozvoj cestovního ruchu prostřednictvím regionální gastronomie
Programové období: |
2007-2013 |
Region: |
Jihomoravský kraj |
Evropský fond: |
ERDF |
Operační program: |
11 ROP NUTS II Jihovýchod |
Příjemce: |
"Evropské centrum pro eko agro turistiku, CZ" |
Registrační číslo: |
CZ.1.11/2.2.00/02.00557 |
Zahájení projektu: |
1. 12. 2008 |
Ukončení projektu: |
30. 6. 2010 |
Téma projektu: |
Cestovní ruch a volnočasové aktivity
|
Informace o projektu
Předmětem je vytvoření nového produktu cestovního ruchu v krajích Jihomoravský a Vysočina, založeného na originální regionální gastronomii. Takový produkt zatím neexistuje, je však po něm silná poptávka, která v budoucnu poroste. Gastronomické produkty jsou nejvýnosnějšími produkty cestovního ruchu z pohledu poměru investic a výnosů pro soukromé i veřejné rozpočty. Na počátku projektu stojí zmapování gastronomických služeb (cca 4000 provozoven), verifikace sebraných dat externími profesionály, příprava detailní marketingové strategie pro projekt i budoucí koncepční využití regionální gastronomie pro rozvoj cestovního ruchu v krajích. Následovat bude tištěný a internetový průvodce regionální gastronomií a podpora souvisejících kulturních akcí. Součástí je komplexní informační systém s participací CCR JM, VysočinaTourism, Baťova kanálu, cestovních kanceláří a mediálních partnerů, kteří zajistí mediální kampaň na cílových trzích a provozní udržitelnost. Vznikne 1 pracovní místo.
Proplacené finanční prostředky
|
Výše dotace EU: |
2 930 215,31 Kč |
|
Veřejné zdroje ČR:
|
517 316,00 Kč |
|
Soukromé zdroje: |
279 530,00 Kč |
|
|
Celková částka: |
3 727 061,00 Kč |